Wednesday, December 19, 2007

EL BON ANGLÈS

A Kiel hi viu en Matt Carter. La seva nòvia és bonica i senzilla. Ell és anglès i això explica moltes coses. Juga a rugby, beu cervesa, treballa en una refineria petrolífera, és malparlat i fa bromes de tipus racial, alhora llegeix Chesterton, parla sense errors i és una d'aquelles persones de les que difícilment algú pensaria que és estúpid. Té quelcom d' encisant. I per això destacava el seu lloc d'origen. Les Middlands i els seus habitants són molt bèsties, plou? no s'immuten, pol·lució? reneguen però no és lamenten, sembla que perdran una guerra? i una merda la perdran, ells són britànics. A en Matt no li agrada la seva illa i ho entenc però alguna cosa deu tindre aquell munt de pedra mullada que no para mai de produir éssers extraordinaris. Ha estat un plaer, sr. Carter.

1 comment:

  1. L'illa remullada és per mi el gran imperi de la nostra època. Un camaleó que sempre ha sabut destriar el gra de la palla... sempre ha sabut què era el més important. Van ser els reis del colonialisme. També van ser intel.ligents per veuren el final a temps. Com a mínim això sembla vistes les excel.lents relacions que tenen amb les antigues colònies. Han canviat la dominació pel tracte de favor, molt més barat i molt més adient pels nostres dies. Això els dóna una informació i una influència privilegiada a totes les latituds del món, des de l'Àfrica, fins a la Índia, o des de les antípodes australianes fins a USA i Canadà. Tenen el parlament més antic del món, només per darrera del català. Van ser pioners en les mines, els dominadors de l'era industrial(amb permís dels alemanys). I ara mateix s'han transformat, per enèssima vegada, i es dediquen principalment a les finances(i ho fan força bé). I per descomptat si en algun país europeu hi ha encara indústria potent i centres de decisió és, evidentment, a l'illa remullada.

    Capítol apart mereix aquest caràcter aventurer que han demostrat al llarg dels segles, sent descobridors de bona part de les terres desconegudes per l'home modern.

    ReplyDelete