Wednesday, October 31, 2007

diaris alemanys

Si els afegeixo a la llista de recomanats no és per vacil·lar. El meu alemany és una caqueta encara. Però quan agafo aquests diaris penso en perquè vull aprendre aquesta llengua, en com s'ho han fet per parir tans titans.
Quan Alemanya es va voler estendre no ho va fer com Anglaterra o Espanya o Bèlgica, plantant banderes arreu. Alemanya ja hi era només calia donar-li un Estat.
Diuen que és la barreja entre les doctrines ascetes més el protestanisme combinat amb Bismarck. No ho sé. però sí que notes l'excel·lència quan seient-te un matí plojós enfront d'una tasssa de te obres un diari sense fotografies ni doble interliniat

http://www.zeit.de/


frankfurter allgemeine

2 comments:

  1. Aquí la gent només comenta coses quan hi ha un títol barroer? Doncs potser per això els diaris són amb fotos. A mi les fotos m'agraden, el que no m'agrada és la publicitat. També m'agraden les necrològiques. L'altre dia ma mare va anar a un enterrament i la filla de la difunta li va fer la foto al cadàver al tanatori. I encara més gros, després van enregistrar el funeral.
    Domadora de formigues

    ReplyDelete
  2. Benvolguda domadora de formigues,
    segons en Joan Amades això d'enregistrar el funeral es un antic costum català. Així es guarda una prova fefaent de qui va fitxar i qui no, molt útil a l'hora de la lectura del testament i la posterior menció generalitzada del nom del porc.

    (si, l'Amades també es diu Joan)

    ReplyDelete