Sunday, March 8, 2009

DINÀMIQUES ESPORTIVES

Hi ha moments en que sembla que podries guanyar cap rival. Res no surt bé, la decepció s'escampa i tot allò que té de bo l'esport sembla que desaparegui. Es poden perdre partits però quan se'n perden massa les coses es compliquen.
Pensant-hi i llegint articles sobre la gestió de dinàmiques negatives i suposo que repetint idees que ja es deuen haver demostrat com a falses o ineficaces proposo aquí algunes idees per començar:

1) Simplificar. Quan comencem qualsevol projecte sempre volem ser ambiciosos, diferents i deixar empremta, Quan queden deu partits i no vols baixar has de portar el teu equip al nivell més baix de poesia esportiva i donar-li només tres coses a las que agafar-se i amb les que lluitar.
2) Canviar. La cosa està tan malament que és molt difícil que vagi pitjor, per tant, pots prendre decisions dràstiques amb poca por a equivocar-te. Fes pressió tota la pista tota l'estona, fes entrenaments sense correccions, practica llançaments de tres cada partit o planifica els canvis abans del partit. El que sigui, inventa però canvia alguna cosa. Els canvis no necessàriament seran la solució però sinó arrisques no la trobaràs.
3) Eliminar. S'ha acabat el moment per a la paciència i la pedagogia. Elimina tot allò que et fa nosa per arribar al teu objectiu - la permanència- prescindeix de jugadors, d'ajudants, de sessions extres d'entrenament , d'anar a fer scouts. L'energia en aquests moments no sobra pel que cal suprimir tots els pals que tinguis a les rodes.
4) Assumir.Res del que diem aquí pot garantir res en absolut. Pot ser que perdis tots els partits que queden tot i l'energia mental que hi has posat, tot i el teu esforç. Ho has d'acceptar perquè així pots seguir fent la teva feina i no anar-te'n abaix ni transmetre nerviosisme.

No comments:

Post a Comment