Friday, March 20, 2009

ANTI-AVALOTS

S'ha suposa que un article previsible és un mal article. També cal de tant en tant deixar les coses clares i plantar-se ben dret i ferm davant la vulgaritat i dir-li : no tens raó.
Els anti-avalots actuen perquè la direcció política ho decideix. En aquest cas per desallotjar la Universitat presa pels estudiants durant setmanes i controlar després una manifestació. efectivament les manifestacions s'han de controlar perquè gràcies a l'efecte de l'anonimat hi ha molta gent que aprofita per fer el brètol i trencar coses. En tenim manta exemples.
De l'acció dels anti-avalots se'n critica :
1) La desproporció.
La desproporció depèn ben bé de com la miris. Uns quants ferits de porra o de pilota de goma no són desproporció. Els manifestants són els primers que ho saben i que hi juguen. Si tinguessin por d'una policia efectivament assassina no es plantarien davant seu a fer el gallet.

2) La violència contra els periodistes.
Els periodistes a part d'una manca d'auto-exigència escandalosa en la majoria de matèries que tracten s'han cregut el mantra de la seva indestructibilitat. Senyors, els corresponsals de guerra moren i els que cobreixen manifestacions tenen tiquets de rebre algun cop. Sembla una cosa lògica, una cosa que els Capa o els Woodwarth tenien clares i que ara s'han oblidat.

3) Violència contra els innocents.
Qui convoca una manifestació que rondi les Rambles, la Via Laietana i la part antiga de Barcelona no és la Policia. La Policia és allà per controlar-la. Vostè vol anar amb el seu fill a una manifestació on hi haurà tensió? Faci vostè el que vulgui però hi ha manifestacions pacífiques , amb controls de seguretat i després hi ha manifestacions-resposta. I si està passejant i veu molta policia i molta gent cridant ha d'apartar-se no perquè la Policia carregui sinó perquè els manifestants estan ocupant il·legalment l'espai que li correspon i en passarà una de grossa. Fer servir el ciutadà d'escut és de molt mala educació però és el que fan.

No comments:

Post a Comment