Tuesday, January 6, 2009

MORTS

Porten 550 morts en una setmana. Molts civils , diuen. No ho sé. no ho puc assegurar. No puc diferenciar un membre de Hamas sense la seva arma de repetició d'un fuster ateu un cop jeuen ambdós en una llitera d'hospital pudenta.

En què es gasta el govern Palestí els diners de les ajudes?
Com viuen els seus líders?
On estudien els fills dels qui atien l'Intifada?

Bé, tant fa, seguim. 550 en una setmana. Posem que són uns 28000 en tot un any. Posem-ne doncs menys de 150000 si el conflicte durés en la seva plena intensitat durant cinc anys.
Cap violació a cap dona encara registrada. Cap acte de vandalisme. Morts en un conflicte. De veritat que la propera persona que gosi pronunciar la paraula holocaust al costat de la paraula Gaza rebrà la paraula fill de puta com a única resposta. Pels nacionalsocialistes i pels marxista-leninistes iugoslaus, espanyols, alemanys, polonesos o russos 150000 ànimes jueves se solien ventilar, en els bons temps, a tant la setmana.

3 comments:

  1. Home, què vols dir amb l'últim paràgraf? Ets tu qui vincula Holocaust amb Gaza.
    Haver patit un holocaust no dóna dret a res.
    Allò va ser una tragèdia permesa per occident i ara està succeint una trajèdia permesa per occident també.
    Hamas és a Palestina el què ETA al País Basc (canviem existencialisme per religió i afegim-hi molta més pasta) per tant la “guerra” s'ha de fer contra Hamas i no contra Palestina.
    Em semblen molt bé els drets d'autodefensa d'Israel però hom acaba pensant després del llegit que estan per sobre de tothom i que s'els ha de permetre el que sigui.
    Un palestí "normal" ho té magre per tres bandes com a mínim. Regit pels corruptes d'Al-fatah, amenaçats pels bojos fonamentalistes de Hamas i assetjats per Israel que els fa (ho volguem admetre o no) la vida impossible.
    Admetre que cal matar gent innocent perquè Hamas tira coets i amenaça Israel em sembla com a mínim una indecència i una amoralitat. La guerra mai pot ser un camí per aquest tipus de conflictes.
    Palestina no funciona és cert. Hi ha una èlit que utilitza la població pels seus interessos (qué originals!! mai vist!)

    Hamas fou creada per el Mosad diuen, no ho sé, com tampoc tinc cap certesa que en Bin Laden fos entrenat per la Cia. Si fos veritat, tela!
    Israel fa penosa la vida d'un palestí.
    Israel és una democràcia, si, però també és un país amb elements ultranacionalistes i ultraortodoxos en el govern.
    A vegades em sembla que la guerra que aquí llegeixo és més contra els ecosocialistesprogrescomunistesmandrososvividors.
    No tots els que estem molt en contra de les polítiques del govern Israelià sóm d'esquerres.
    I dic polítiques perquè són els governs i no la gent qui practica el desastre (vegis els EUA últimament). Però són les gents qui la pateixen.
    No hem d’admetre que pateixi la gent que no ha fet res per merèixer tal fuetada.
    Em poso en la pell d’un habitant d’un lloc on comencen a caure bombes aquí i allà i se m’apreta el cul i em bull la sang d’impotència. No podem ser aliens a aquest sentiment. Som humans encara.

    Palestina és un poble parcialment ocupat, per a mi aixó és un fet. Si ens posem d'acord en aquest punt tenim molt de guanyat i potser el poble palestí tindrà una espurna d'esperança.

    Salut i pau

    ReplyDelete
  2. Si acceptem una colonització en ple segle XX, tot OK. El més fort guanya, el feble perd.

    Contradiccions n'hi ha a tot arreu, no t'aturis a les dels palestins i continúa per les israelites.

    Imposes com a tabú l'holocaust, però alhora l'uses en contra de qui t'interessa. Gent despreciable, tot i això.

    Si només els intelectuals que hagin pogut llegir les opinions, llibres i visionat les películes dels qui cites a l'anterior post són aptes per a opinar, al final resultarà que ni la Pilar Rahola podrà seguir dient la seva!

    Ni una crítica cap a Israel? Cap?

    Hamas és clarament un grup terrorista i jo més que ningú avorreixo qualsevol religió però, vols dir que la reacció és totalment desmesurada?

    I si a l'any 47-48 Israel s'hagués colocat tot agafant el Barcelonés, el Bages i part del Vallès?

    ReplyDelete
  3. 1) Tothom pot opinar. El que jo apunto és que hi ha opinions que estan encadenades. Que duen una a l'altra.

    2) Palestina no existia com a país ni estat quan es funda Israel. Es tracta d'un repartiment que fa l'Imperi Britànic. Els hi dóna unes terres a una nació eprseguida i quasi extermianda i aquesta nació es defensa dels àrabs que la volen fora.

    3) No m'agrada que la gent mori, ni que la gent visqui amb por. Això em val per a qualsevol conflicte i per qualsevol banda. En aquest cas el més fort fa mal al dèbil i fer-ho no significa que sigui "despropocrionat" o "bestial"

    4) Hi ha un conflicte. Per mi es tan innocent pensar que se solucionarà exclusivament amb paraules com exclusivament amb cohets.

    5) Si Israel fós al BAges jo hi aniria a viure :)

    ReplyDelete