Saturday, August 23, 2008

DUES NACIONALITATS PREDOMINANTS, UNA COMUNITAT AUTÒNOMA

Catalunya ja no és un país. o sigui que hi ha dues comunitat nacionals si bé no enfrontades com a mínim diferenciades. No és català qui viu i treballa a Catalunya sinó qui vol ser català. Parlar català és un començament. La nacionalitat és només una voluntat i un comprimís. No es pot ser català i espanyol de la mateixa manera que no hi ha francesos-aleamnys o mexicans-canadencs. Importa poc. De veritat. no hauria de ser una energia dominant. Però resulta que ho és. Només guaita les Olimpíades, Europa. De manera que pren una posició. No cal voler la independència. No cal ser de cap ideologia concreta. Simplement tingues clar quina bandera t'emociona i si dius que cap pensa en un avió qe s'estavella contra el terra i quin et fa patir més o menys.

5 comments:

  1. Home, sempre ens podem aliar amb els EUA o Rússia, que es veu que otorguen independències per decret!
    Potser seria més fàcil així que negociant estatuts i referèndums 2014.

    ReplyDelete
  2. Però si ja s'ha eprdut la batalla demogràfica la independència qui la vol?

    ReplyDelete
  3. Però si la batalla demogràfica no la hem guanyat mai! Catalunya sempre perd i ha perdut per un tema numèric. Amb això si ha de comptar.

    ReplyDelete
  4. No entenc això de l'avió. Si m'afecta més o menys és perquè sóc més o menys espanyol?
    Potser m'afecta més perquè surt a totes les teles i diaris o perquè vulgui o no son els meus veins i perquè em podria haver passat a mi. Clar que si fos a Alemania tb ho pensaria però com que no ho veuria tant a la televisió no m'afectaria tant.... juguen amb els nostres sentiments, sempre.

    Jo si vull la independència. No em donarà la felicitat però si em sentiré un ciutadà més normal.

    ReplyDelete
  5. http://www.enciclopedia.cat/fitxa_v2.jsp?NDCHEC=0069503

    ReplyDelete